Twinkle | Digital Commerce

Walmart: ‘Koop Jet.com gaat door’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Walmart heeft de koop van Jet.com bevestigd. De startup wordt voor 3 miljard dollar overgenomen om Walmart’s online propositie te verstevigen. Beide bedrijven blijven onafhankelijk van elkaar opereren.

Vorige week kwam al naar buiten dat de twee bedrijven de krachten willen bundelen om een sterkere concurrent te zijn voor Amazon. De koop moet nog worden goedgekeurd, maar staat bij de directie van beide ondernemingen al in potlood op papier. Tegen het einde van het jaar moet de overname rond zijn.

Online boost voor Walmart
Walmart zegt altijd te zoeken naar manieren om ‘de prijzen te verlagen, het assortiment te verbreden en shoppen gemakkelijker te maken’. De koop van Jet.com zou Walmart een online boost kunnen geven; het bedrijf kampt met teruglopende online groeicijfers. Het Amerikaanse concern draait inmiddels al negen kwartalen achter elkaar verlies met zijn e-commerce activiteiten. In het laatste gerapporteerde kwartaal groeide de webomzet met 7 procent. ‘Te langzaam’ volgens ceo Doug McMillon.

Jet.com
Jet.com werkt als een marktplaats waarop andere partijen hun goederen tegen hoge kortingen kunnen slijten. Consumenten kunnen de hoogte van kortingen deels zelf bepalen, bijvoorbeeld door bestellingen te combineren of de verzender extra levertijd te gunnen.