Twinkle | Digital Commerce

Roland Heerkens treedt terug bij Badge Group

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:34

Roland Heerkens stapt op als directeur van The Badge Company. Tot 1 oktober 2018 blijft hij aan het bedrijf verbonden als voorzitter van de Raad van Advies. Het vertrek ('HExit' gedoopt) van de oprichter is geen verrassing. Toen in 2013 investeringsmaatschappij TOP 61 procent van de aandelen van The Badge Company overnam, werd al afgesproken dat Heerkens na het EK voetbal 2016 als directeur zou terugtreden.

Trots
The Badge Group uit Woerden, producent en leverancier van promotionele producten en sport en entertainment merchandise, is het bedrijf achter webwinkels als Voetbalshop.nl en Relatiegeschenken.nl. Heerkens zegt met trots terug te kijken op de afgelopen (bijna) 40 jaar.

‘We hebben het merchandising programma van alle Amerikaanse en Europese sportbonden als de NFL, MLB, NHL, KNVB, KBVB, DFB , FA, FF ,FIFA en de UEFA mogen introduceren’, zegt hij. ‘Net als voor de Champions League, als voor alle andere gerenommeerde voetbalclubs in Europa, zoals Manchester United, FC Barcelona, Juventus, Real Madrid tot FC Utrecht. Voor de entertainmentindustrie verzorgden we de populaire Hollywood-producties en waren we namens de EBU tien jaar de officiële partner van het Eurovisie Songfestival in geheel Europa’.

De verwachte omzet voor het seizoen 2016/2017 ligt op ruim 20 miljoen euro.

Privéholding
De komende tijd richt Heerkens zich op zijn werk als grootaandeelhouder en adviseur van Voetbalshop.nl en The Badge Company. Daarnaast wordt hij actiever met zijn privébedrijf Holding Mr. Badge Int. BV.

Heerkens: ‘Afgelopen jaren ben ik door verschillende partijen uit de sport- en entertainment business benaderd om te adviseren of te participeren in de ontwikkeling van hun merchandising of bedrijf. Ik heb deze uitdagingen altijd afgehouden, maar zal daar vanuit mijn privéholding Mr. Badge Int. BV in de nabije toekomst anders naar kijken.’ De holding heeft al deelnames in Relatiegeschenken.nl en Wijnmarkt.be. ‘Meer participaties staan in de planning’, aldus Heerkens.

Foto: Thomas Fasting