Twinkle | Digital Commerce

Febo gaat bezorgen vanuit speciale keukens

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Voor het einde van het jaar wil Febo in heel Amsterdam friet, hamburgers, kroketten en andere snacks gaan bezorgen. Een ingenieus warmhoudsysteem moet ervoor zorgen dat het eten onderweg niet koud en slap wordt.


Het warmhoudsysteem is ontwikkeld in de Verenigde Staten. ‘In de tas van de bezorger zit een warmhoudelement dat werkt op basis van inductie, dat de patat en snacks goed warm houdt’, zegt manager Rob Hogervorst in Het Parool. Een geheime techniek houdt de vochthuishouding in de tas onder controle, waardoor ‘de patat net zo krokant en vers is als in de winkel'.

Bezorgkeukens
Febo startte zo’n anderhalf jaar geleden een test met bezorging in Amsterdam-Noord. Omdat de reacties positief zijn, wordt deze proef nu uitgebreid. De snacks worden niet in de filialen gemaakt, maar in zes tot zeven aparte bezorgkeukens verspreid over de stad. De eerste opent binnenkort in Amsterdam-Noord.

Drive-in
Febo werkt overigens aan nog meer nieuwe manieren om de snacks te verkopen. De keten heeft een shop-in-shop bij een tankstation in Aalsmeer, in Oostzaan opent later dit jaar de eerste Febo drive-through.

Vette happen
Febo (Wikipedia) startte in 1941 als banketbakkerij. De naam is afgeleid van de hoofdstedelijke Ferdinand Bolstraat. Later werd Febo bekend als snackketen met vette happen die onder meer ‘uit de muur’ komen. In 2011 al experimenteerde een vestiging van Febo in Hoorn met bezorging via Thuisbezorgd.nl, waarop het filiaal nog steeds is te vinden.