Twinkle | Digital Commerce

Ace & Tate haalt helft van omzet uit winkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Ace & Tate wil het aantal fysieke winkels verdubbelen. De nieuwe vestigingen worden voor een deel in het buitenland geopend, waaronder in München. Antwerpen stond al voor september op de planning.

De van oorsprong online brillenshop heeft momenteel vijf fysieke winkels: vier in Nederland en één in Berlijn. De helft van de omzet komt inmiddels uit deze filialen, laat oprichter Mark de Lange weten aan Der Handel. De Berlijnse winkel bevat zo’n driehonderd verschillende (zonne)brillen.

Dedicated shops
Voor digitale klanten heeft de onderneming dedicated webwinkels voor Nederland, België (.be), Duitsland en UK. Andere landen worden bediend vanuit een Engelstalige, internationale website.

Standaardprijs
Ace & Tate werd in 2013 opgericht als een nieuw concept dat is gericht op de online verkoop van brillen en zonnebrillen. Voor de standaardprijs van 98 euro kunnen bezoekers een bril met glazen op sterkte bestellen, ‘handgemaakt in Italië, ontworpen in Amsterdam’. Vorig jaar zijn multifocale glazen aan het webassortiment toegevoegd. Inclusief montuur kosten deze 248 euro.

In Twinkle 8-2016 (verschijnt op 4 oktober) leest u een interview met Mark de Lange over zijn plannen met Ace & Tate.