Twinkle | Digital Commerce

‘Meer bezoekers Gamma.nl dan in winkels’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:55

Gamma pakt online stevig door. ‘Voor het eerst hebben we nu meer bezoekers op Gamma.nl dan in de winkels’, aldus directeur e-commerce Lieke Luttmer. ‘Het tempo accelereert.’

Luttmer vertelt aan MixOnline dat het online bezoekersaandeel in vergelijking met sommige winkels zelfs ‘dubbel zo groot’ is. Online is dan ook waar Gamma momenteel de focus op heeft. ‘We hebben zeven vaste teams die via “agile scrum” continu doorontwikkelen’, zegt Luttmer.

App en bestelzuilen
Ze spreekt van de bouw van een app, keuzehulpen en bestelzuilen voor op de winkelvloer. ‘Het is nog niet eerder voorgekomen dat een retailer op deze schaal bestelzuilen inzet’, sprak algemeen directeur Harm-Jan Stoter in mei.

Verdubbeling omzet
De online omzet van moederbedrijf Intergamma - waar ook Karwei onder valt - verdubbelde in het afgelopen boekjaar. De online inspanningen leiden tot meer cross channel verkeer. Steeds meer klanten maken gebruik van online vraagbaak DatVraagIk. Daar kunnen klussers live chatten met medewerkers. ‘Dit leidde ertoe dat meer klanten de bouwmarkten van Gamma wisten te vinden’, rapporteerde Intergamma.