Twinkle | Digital Commerce

ELinea vraagt faillissement aan

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

De eReaders Groep, de holding van all you can read-dienst eLinea, heeft faillissement aangevraagd. Het lukte eLinea niet om op tijd geld te vinden bij investeerders, terwijl de Blendle-concurrent al ‘bijna break even’ draaide.

ELinea heeft volgens Michel Suijkerbuijk, directeur van de eReaders Groep, zo’n duizend betalende klanten, die verworven zijn ‘zonder noemenswaardige marketing’, zegt hij tegen Villamedia. Het bedrijf kwam echter maandelijks een paar duizend euro tekort om door te kunnen gaan.

Dichtbij een deal
‘Dit voorjaar waren we dichtbij een veelbelovende deal met een strategisch partner’, aldus Suijkerbuijk. ‘Maar dat is door externe omstandigheden begin deze maand doodgelopen. Begin dit jaar was ik ervan overtuigd dat de investeerders min of meer voor ons in de rij zouden staan na de grote sprongen vooruit eind 2015.’

Sterke partner
De topman hoopt dan ook op een doorstart, terwijl de dienst blijft draaien. Een sterke partner moet de kosten voor marketing dan op zich nemen, waardoor het klantbestand van eLinea vergroot wordt.

Concurrenten
ELinea biedt toegang tot artikelen van bekende tijdschriften, kranten, schrijvers, dichters en cartoonisten voor 9,99 euro per maand. Ook zijn stukken los aan te schaffen. ELinea heeft Blendle als grote concurrent. Een andere concurent, MyJour, werd eerder dit jaar opgedoekt. De digitale krant van De Persgroep, Paper, voldoet niet aan de verwachtingen.