Twinkle | Digital Commerce

‘Asos profiteert cross border van Brexit’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

Asos zag zijn internationale omzet in de afgelopen vier maanden met 31 procent stijgen. Het bedrijf ondervindt al voorzichtige positieve gevolgen van de Brexit van tweeënhalve week geleden. De zwakke pond wakkert de cross border verkoop verder aan.

Asos zette in de vier maanden tot 30 juni in totaal zo’n 500,5 miljoen pond (593 miljoen euro) om, een groei van 30 procent. Daarbij is enkel de eerste week na het Brexit-besluit meegenomen.

UK vs internationaal
De verkoop in eigen land steeg met 28 procent naar 203,1 miljoen pond. De internationale verkoop maakte een groei door van 31 procent, maar 25 procent als de schommelende koers van de munteenheid buiten beschouwing wordt gelaten, naar 297,4 miljoen pond. Momenteel komt 59 procent van Asos’ omzet uit het buitenland.

Profiteren
Analisten verwachten volgens Internet Retailing dat Asos de komende tijd in zijn internationale sales zal profiteren van de Brexit. De zwakkere pond moet hiervoor zorgen. Niet alle cross border markten zijn lucratief voor Asos, zo bleek in april. De retailer trok na drie jaar de stekker uit zijn Chinese platform.

‘Geen directe gevolgen’
Volgens het British Retail Consortium (BRC) heeft de Brexit niet direct een schokkend effect op de online productbestedingen in Groot-Brittannië. De opbrengst steeg de afgelopen maand niet met double, maar met single digits.