Twinkle | Digital Commerce

Dixons nu verhuursite

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:47

Twinkle schreef afgelopen vrijdag dat dixons.nl al weken uit de lucht is. De site is inmiddels weer online. Er worden geen producten meer verkocht, alleen verhuurd. 'Makkelijk, vrij en zorgeloos.'


De nieuwe eigenaar Relevant Holdings gooide begin dit jaar alle fysieke winkels van dixons in het slot. Dixons zou verder gaan als ‘volbloed internet retailer’, zei Relevant Holdings toen dat laatste bekend werd. De onderneming achter Phone House kocht dixons met iCentre en Mycom uit de failliete boedel van de Bas Group. Mycom is inmiddels doorverkocht.

Het nieuwe dixons
Ook de digitale deuren van dixons waren de afgelopen week gesloten, terwijl werd gesleuteld aan de nieuwe site. 'New dixons coming soon', was de boodschap. Het nieuwe dixons (soft launch) blijkt een huursite. Daarop stelt de formule zich opnieuw voor:

Bij het nieuwe dixons koop je geen spullen, je huurt ze: je wasmachine en je droger, je tv, je laptop en je tablet. Want steeds meer mensen willen huren in plaats van kopen. En dat is slim.

Ze zijn op hun vrijheid gesteld, ze hebben een hekel aan gedoe, geven minder om bezit of ze willen gewoon het nieuwste van het nieuwste hebben. En niet te vergeten, ze vinden het milieu belangrijk.

Voor het nieuwe dixons hoef je niet naar een winkel toe, bij ons kun je alles regelen via internet en met je telefoon. En het bijzondere van dixons is, dat we dat zo makkelijk mogelijk maken: wij zorgen dat iedereen zorgeloos z’n elektronica kan huren.

Kort of lang huren
Bij de start kent het verhuurplatform drie verschillende productcategorieën: beeld & geluid, laptop & tablet en witgoed. Consumenten kunnen ervoor kiezen om een product kortstondig te huren of een meerjarig huurcontract af te sluiten, waarbij ze een vast bedrag per maand betalen. Een wasmachine van Miele is bijvoorbeeld voor 34 euro per maand te huren, bij een minimale termijn van 84 maanden ofwel 7  jaar:

Elbuco
De huurcontracten worden afgesloten met Elbuco, een bedrijf dat al jaren actief is in de verhuur van consumentenelektronica. Aan RetailNews heef dixons laten weten binnen een dag voor reparatie of een vervangend exemplaar te kunnen zorgen. Binnenkort moet meer bekend worden over het nieuwe dixons.