Twinkle | Digital Commerce

Asos haalt innovaties bij startups

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Asos is een startupprogramma gestart om deze innovatieve ondernemingen op weg te helpen in de retailbranche. Het acceleratieprogramma is ook een win voor Asos; startups krijgen specifiek de opdracht om innovaties voor de Britse mode pure player te ontwikkelen.

Geïnteresseerde startups kunnen zich voor 23 mei aanmelden, waarna het programma in juni van start gaat. Deelnemers profiteren niet alleen van groeikapitaal, maar krijgen ook acht maanden intensieve training van een Asos-mentor en kantoorruimte om de projecten uit te bouwen.

Eigenbelang
Asos wil de creatieve oplossingen van de startups inzetten voor zijn eigen bedrijfsontwikkeling. Dit kan op het gebied zijn van fulfilment, loyaliteitsprogramma’s of mobiele optimalisatie, schrijft Racked.

Vrouwen aan het roer
Asos is niet de eerste retailer die startups begeleidt en daarvan ook zelf profiteert. Sephora startte in januari met een acceleratieprogramma voor beautystartups, waarvan de ceo een vrouw is. De cosmeticaketen biedt de kandidaten een kleine portemonnee, gevuld met 2,500 dollar. Het meeste voordeel moeten de vrouwen halen uit de connecties in de cosmeticawereld die ze via het programma opdoen.