Twinkle | Digital Commerce

Redcoon verdacht van belastingfraude

2017-11-11
180101
  • 1:01

Media Saturn-dochter Redcoon wordt in thuismarkt Duitsland verdacht van belastingfraude. Het bedrijf zou meerder elektronische apparaten - vooral televisies - verkocht hebben aan een tussenpersoon in Italië, om het daarna via Polen weer terug te kopen.

Dat meldt de Duitse krant Der Spiegel op basis van interne bronnen.

Het bedrijf zou gebruik hebben gemaakt van een btw-carrousel. Redcoon hangt een miljoenenboete boven het hoofd. Ook moet de pure player het geld dat het in de afgelopen tijd niet heeft afgedragen waarschijnlijk alsnog voldoen.

Civiele procedure
Volgens de Duitse krant is er een civiele procedure gestart tegen de oud-directie van Redcoon. Een senior werknemer is in hechtenis genomen. De gebeurtenis heeft ook het vuur tussen de Media Saturn-top en oprichter Erich Kellerhals weer verder opgestookt. Zijn eigen bedrijf eist nu opheldering vanuit een derde, onafhankelijke partij.

Versoepeling btw-regels
De Europese Commissie heeft vorige week een actieplan gepresenteerd voor het harmoniseren en verbeteren van btw-regels. Als het aan haar ligt kunnen alle webwinkeliers straks in eigen land btw afdragen over grensoverschrijdende verkopen. De drempel komt in alle lidstaten even hoog te liggen.