Twinkle | Digital Commerce

Amazon Prime Now niet meer mobile only

2017-11-11
180101
  • 1:04

Amazon wil meer Amerikaanse consumenten kennis laten maken met one hour delivery service Prime Now. Daarom komt de service ook beschikbaar voor desktopshoppers, waar de dienst eerder alleen voor gebruikers van de smartphone app was.

Vanaf mei kunnen ook Amerikaanse consumenten die bij Amazon winkelen op hun laptop of pc gebruik maken van Prime Now. De one hour delivery kost 7,99 dollar en is gratis voor Prime-leden die 99 dollar per jaar betalen voor hun abonnement. Wie een uur langer kan wachten betaalt in alle gevallen niets.

Advertentieruimte rond lancering
Om Prime Now voor de desktop groots te lanceren, verkoopt Amazon advertentieruimte op servicepagina’s aan grote retailers. Zij betalen 500.000 dollar voor een duidelijke zichtbaarheid van twee weken, inclusief promoties via e-mail aan Amazon-klanten. De e-mails hebben volgens de pure player alleen al een waarde van 100.000 dollar, meldt Bloomberg.

Prime Now
Prime Now werd in december 2014 gelanceerd als een versnelde versie van het two days shipping abonnement Prime. De dienst is momenteel aanwezig in twintig Amerikaanse steden en in Londen. Sinds kort kunnen Amerikanen met Prime Now ook producten en maaltijden uit externe winkels of restaurants laten bezorgen.