Twinkle | Digital Commerce

Zanos: ‘Laagste groei mobiele transacties in Benelux’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:11

Het aantal door Zanox geregistreerde mobiele transacties in de Benelux steeg in 2015 met 24,2 procent. Dit is de laagste groei van de negen markten die het bureau uiteen heeft gezet. Wel is het mobiele transactieaandeel van de Benelux hoger dan het mondiale aandeel.

Dat staat in de Zanox Mobile Performance Barometer over 2015. Daarin geeft het bureau in performance based advertising een inkijkje in de mobiele prestaties van adverteerders uit zijn netwerk. De markten in het onderzoek zijn Brazilië, Spanje, Oost-Europa, Nordics, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Benelux.

Mobiele transacties
Waar de Benelux medio vorig jaar nog op de één na laatste plek in de lijst stond, heeft onze regio nu de laagste groei in het aantal mobiele transacties over heel 2015:

Benelux versus global
Zanox meldt geen cijfers over de totale mobiele omzetgroei. Wel geeft het uitleg over hoe het mobiele aandeel in alle online transacties in de Benelux (30,9 procent) zich verhoudt tot het mobiele aandeel van alle online transacties mondiaal (26,1 procent). De Benelux bezet zelfs - na de UK, Nordics en Spanje - de vierde plek in die aandeellijst. Daarbij verwerkt de smartphone (16 procent) meer transacties dan de tablet (14,9 procent).

Bekijk hier de complete Zanox Mobile Performance Barometer 2016 (pdf).