Twinkle | Digital Commerce

KLM stuurt vluchtdocumentatie via Facebook Messenger

2017-11-09
180101
  • 1:06

Reizigers die een vlucht bij KLM hebben geboekt kunnen nu al hun vluchtdocumentatie via Facebook Messenger ontvangen. Het downloaden van de KLM-app is daardoor niet meer nodig. ‘Wij merken een groeiende app-moeheid.’

KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die de boekingsbevestiging en instapkaart via Facebook Messenger stuurt naar reizigers. Ook ontvangen zij hier vluchtinformatie. Chatten met KLM-medewerkers was al mogelijk.

Messenger-knop
‘Vorig jaar hebben we de Messenger-knop op onze Facebook-pagina geactiveerd, zodat klanten nóg sneller contact met ons konden opnemen via privéberichten’, laat president-directeur Pieter Elbers optekenen in een persbericht. ‘Het aantal aanvragen nam toe met 40 procent, wat aangeeft dat onze klanten dit type communicatie waarderen. Nu brengen we onze klantenservice naar een volgend niveau, door klanten de optie te geven alle relevante vluchtdocumenten en -informatie in één enkel Messenger-overzicht te ontvangen.’

Taxi en verkeer
In een later stadium wil KLM ook andere reisdiensten, ‘zoals taxi en verkeer’ integreren in Facebook Messenger. ‘Omdat de identiteit van de gebruiker bekend is, hoeft hij niet steeds in te loggen’, zegt Facebook-directeur David Marcus tegen De Telegraaf

Universele app
KLM maakte zijn app onlangs universeel. De oorspronkelijke app voor de smartphone is nu ook te gebruiken op de iPad en bevat, naast een boekingsmogelijkheid, een inspiratiesectie.