Twinkle | Digital Commerce

Amazon’s dienstenplatform bijna volledig uitgerold in VS

2017-11-09
180101
  • 1:05

Amazon Home Services is amper een jaar na lancering beschikbaar voor 90 procent van de Amerikaanse huishoudens. Het platform bevat 1.200 verschillende diensten die door diverse ‘klusjesmannen’ worden uitgevoerd.

Amerikaanse dienstverleners worden onder de noemer Amazon Home Services  op de productpagina’s van Amazon.com weergegeven, met reviews van eerdere klanten. Lokale bedrijven hebben een eigen profielpagina met daarop extra informatie en een beschikbaarheidkalender. Consumenten kunnen zo snel zelf een afspraak maken. De diensten kunnen samen met producten worden afgerekend in de checkout.

Tv ophangen zeer populair
Waar het serviceplatform in de eerste fase (met de naam Amazon Local Services) alleen bedoeld was voor onder andere loodgieters, elektriciens en yoga-instructeurs, biedt Amazon Home Services ook een etalage voor diensten die niet gerelateerd zijn aan de fysieke producten op Amazon.com. De populairste ‘klusjes’ zijn het ophangen van een flatscreen tv en het installeren van een loopband, schrijft Retail Dive.

Flinke markt
Amazon voegde onlangs nog vijfhonderd nieuwe diensten toe aan het platform, als antwoord op de grote vraag in de markt voor on-demand huisonderhoud (het inhuren van klusjesmannen). Deze markt is volgens het bedrijf nu tussen de 400 en 800 miljard dollar waard, waar marktanalisten de markt vorig jaar op 250 miljard dollar schatten.