Twinkle | Digital Commerce

Hudson’s Bay bouwt shop-in-shops voor Gilt

2017-11-08
180101
  • 1:20

Hudson’s Bay Company, veelvuldig in de Nederlandse media deze dagen, brengt online shopping community Gilt naar de winkelstraat. Er komen shop-in-shops in vestigingen van Saks Off 5th, te beginnen in New York. Die winkelformule zou ook naar ons land komen.

Saks Off 5th is de discountformule van warenhuisketen Saks Fifth Avenue, waar Hudson’s Bay Company (HBC) eigenaar van is. Het Canadese concern nam begin dit jaar Gilt Groupe over, voor een kwart miljard dollar. Deze week heeft HBC de fysieke plannen met de flash sale pionier ontvouwd.

Personal shopper
In de shop-in-shops wordt straks een deel van het actuele assortiment geëtaleerd. Er zijn standaard stylisten aanwezig. Wie gegarandeerd wil zijn van individuele aandacht, kan vooraf een afspraak met een personal shopper inplannen via de dienst Gilt by Appointment. Het is ook mogelijk om rustig online te shoppen. De eerste shop-in-shop krijgt een plek op de vloer van een nieuwe winkel van Saks Off 5th op Manhattan.

Haute Look
HBC-baas Jerry Storch zinspeelde rond de overname van vorige maand al op de opening van Gilt boetieks, die ook als afhaalpunten dienst doen. Concurrent Nordstrom heeft volgens zakenblad Fortune in ieder geval geen spijt gekregen van de overname van Haute Look (2011), een andere flash fashion site.

Hudson’s Bay in Nederland
HBC aast ondertussen op een aantal winkelpanden van het failliete V&D. Ook als het die niet kan overnemen, zal het concern in ons land actief worden; de Volkskrant meldt vanochtend dat het bedrijf zowel Saks Off 5th als Galeria Inno in Nederland wil introduceren.