Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon wil honderden fysieke winkels openen’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Precies drie maanden geleden opende Amazon zijn eerste permanente en openbare fysieke winkel, in thuisbasis Seattle. The Wall Street Journal schrijft dat het bedrijf enorm wil opschalen offline; Amazon zou drie- tot vierhonderd boekwinkels willen openen.

De Amerikaanse zakenkrant baseert zich op uitspraken van Sandeep Mathrani, topman van winkelcentrumexploitant General Growth Properties. ‘Amazon is bezig fysieke boekwinkels te openen. Ik heb begrepen dat ze er in totaal driehonderd tot vierhonderd willen openen’, vertelde hij aan analisten.

Locaties selecteren
Amazon weigert commentaar op de uitspraken van Mathrani, die mogelijk is geïnformeerd door vastgoedmanagers van het e-commerce bedrijf zelf. Volgens The Wall Street Journal kost het Amazon hoe dan ook ‘jaren’ om honderden locaties te selecteren, huurcontracten af te sluiten en personeel te werven.

Amazon offline
Behalve goed beoordeelde boeken doorbladeren en kopen kunnen bezoekers van Amazon’s eerste fysieke winkel in Seattle de eigen mobiele apparaten van het bedrijf testen. Eerder opende Amazon uitgiftepunten op de vloer van drie Amerikaanse universiteiten. Ook sleet het bedrijf met meer dan 100 miljard dollar jaaromzet onder andere al producten in Kindle-automaten op luchthavens en een onbemand afhaalmagazijn op Manhattan.

Lees ook: