Twinkle | Digital Commerce

Alibaba opent fysieke ‘ambassade’ in Brussel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:04

Alibaba wil in mei een fysiek contactpunt openen in Brussel, door oprichter Jack Ma een ‘ambassade’ genoemd. Het komende jaar worden honderd Belgen opgeleid in China om de wensen van de Chinese consument in kaart te brengen voor Belgische verkopers.

Ma beloofde vorig jaar een ambassade te openen in Brussel en Parijs. Voor Brussel zijn nu concrete plannen gemaakt. De Alibaba-topman zei op het World Economic Forum het fysieke contactpunt te willen gebruiken als brug tussen Belgische producenten en de Chinese consument.

Les in koopgedrag
Honderd Belgen krijgen de komende tijd les in het koopgedrag en de koopwensen van Chinese consumenten op het gebied van ‘luxeproducten en lekkernijen’, schrijft De Morgen. Ma sprak met koning Filip voor lokale steun vanuit België. Ook andere landen in Europa moeten in de toekomst zo’n ambassade krijgen, over Nederland heeft de Alibaba-oprichter tot nu toe nog niet gesproken.

Landenpaviljoens
Alibaba werkt online met verschillende landen samen in landenpaviljoens. In oktober ging het Holland Paviljoen live op Tmall. Onder andere Albert Heijn, Spar-formule Attent en KLM sloten een samenwerking met de e-commerce gigant om de verkoop in China te stuwen.