Twinkle | Digital Commerce

Potentiële V&D-opkoper neemt Gilt over

2017-11-08
180101
  • 1:13

Flash sale site Gilt is voor 250 miljoen dollar overgenomen door Hudson’s Bay Company, eigenaar van keten Saks Fifth Avenue. Hudson’s Bay aast daarnaast in ons land op de winkelpanden van het failliete V&D.

Gilt wordt in internationale media aangeduid als een startup, maar bestaat ondertussen al acht jaar. In 2013 en 2014 had het bedrijf de wens voor een beursgang, maar die kwam nooit in vervulling, aldus Techcrunch.

Shiny golden child of e-commerce
Hoewel al in 2012 zwarte cijfers werden gecommuniceerd (EBITDA) heeft Gilt in zijn bestaan nog nooit een positieve cashflow gehad. De omzet over 2015 zou rond de 600 miljoen dollar uitkomen, waarmee het voormalige ‘shiny golden child of e-commerce’ ongeveer drie keer zo klein is als het Europese equivalent Vente-privee.com.

Fysieke mogelijkheden
De flash sale site bevindt zich in een reorganisatie, waarbij 45 banen worden geschrapt. Het plan is om dankzij de overname door Hudson’s Bay concept stores van Gilt te openen in Saks Off 5th-winkels. De website heeft sinds september ook een eigen permanente showroom, waar consumenten op afspraak kunnen winkelen (‘Gilt by Appointment’). Volgens de nieuwbakken eigenaar is een fysieke aanwezigheid van Gilt van belang voor een gezonde toekomst.

Interesse in V&D-panden
De Financiële Telegraaf meldt vanochtend dat Hudson’s Bay serieuze interesse zou hebben in de panden van het failliette V&D. Alle vastgoedeigenaren komen vanavond bijeen om over een verkoop te praten.