Twinkle | Digital Commerce

Thuisbezorgd.nl verruilt Utrecht voor Amsterdam

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Takeaway.com verhuist in het eerste kwartaal van volgend jaar naar Amsterdam. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl en een aantal internationale zustersites is het hoofdkantoor in Utrecht naar eigen zeggen ontgroeid.


Takeaway.com neemt begin 2016 zijn intrek in een pand op het Oosterdokseilend, vlakbij andere tech-bedrijven als Adyen, TomTom, Booking.com en Uber. Op het hoofdkantoor bij Amsterdam CS komen ongeveer honderd mensen te werken, een aantal dat naar verwachting binnen een jaar wordt verdubbeld.

Zolderkamer
Jitse Groen startte Thuisbezorgd.nl, de huidige nummer 5 van de Twinkle100, in 2000 op een zolderkamer in Enschede. In die stad heeft Takeaway.com ook nog een kantoor, net als in Brussel, Berlijn, Wroclaw en Ho Chi Minh. In totaal werken er ongeveer vijfhonderd mensen bij het bedrijf.

Internationalisatie
'De verhuizing naar Amsterdam is wat betreft onze steeds verdere internationalisatie, het oog op bereikbaarheid en het aantrekken van goed personeel een logische stap’, zegt Groen over de nieuwe hoofdkantoorlocatie. Takeaway.com omschrijft zichzelf als ‘het grootste eten-bestelplatform van continentaal Europa’. Het bedrijf verwerkt bijna 3,5 miljoen maaltijdbestellingen per maand en zegt ieder jaar met ruim 50 procent te groeien.