Twinkle | Digital Commerce

FD- Gazellen: ereprijs voor Leapp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:51

Leapp heeft op de finaleavond van de FD Gazellen de Oryx ontvangen, een ‘ereprijs voor het bedrijf met de meest spectaculaire groei’. De verkoper van refurbished Apple-producten realiseerde een omzetgroei van 399 procent in drie jaar tijd.

De Koninklijke Schouwburg van Den Haag bood gisteren het toneel voor de uitreiking van de FD Gazellen, jaarlijkse awards voor de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. In totaal ontvingen 490 bedrijven uit alle windstreken een Gazelle voor hun groeiprestaties. De naamgevende krant legt uit: ‘Een FD Gazelle is een winstgevend bedrijf dat over een periode van drie jaar een onafgebroken groei van ten minste 20 procent heeft laten zien.’

Slangen Reizen en Usabilia
De lijst met snelste groeiers wordt aangevoerd door touroperator Slangen Reizen, dat shopping trips met de bus naar Londen en Parijs organiseert en de omzet met 3.650 procent zag groeien. Achter Nooitgedacht Wine Export en Das Automotive Services is de vierde plek voor Usabilia, dat feedback-oplossingen biedt voor onder andere KLM en Booking.com. Omzetgroei in drie jaar: 1.176 procent. Henk Jan Bijmolts Gadero, voorheen Buitenwarenhuis, prijkt met 713 procent groei op plek 15.

Oryx
Met 399 procent groei bezet Leapp op de cijfermatige groeilijst de 35e plaats, niet ver achter online modeverkoper FashCom (29e) en online relatiegeschenkenverkoper Pimm Solutions (30e). Leapp bleek gisterenavond echter winnaar van de prestigieuze Oryx, de juryprijs waarbij ‘spectaculaire groei’ het criterium is.

'Leapp is een voorbeeld van het circulair denken en draagt in Nederland bij aan een sterke banengroei', motiveert de vakjury de uitverkiezing. ‘De ondernemer (Rogier van Camp, red.) geeft blijk van een sterke, internationale groeiambitie door het aantrekken van nieuw groeikapitaal. Leapp schaart zich daarmee bij de voorbeeldbedrijven in Nederland.'

Leapp
Met de nieuwe aandeelhouder Gilde Equity Management zet Leapp vol in op internationale groei, zowel online als offline. Op dit moment beschikt het bedrijf over dertien fysieke winkels. Dit jaar nog openen de deuren van vier nieuwe winkels, in Arnhem, Hasselt (België), Aken en Duisburg (Duitsland), liet oprichter Van Camp deze week weten. Eind volgend jaar moet de teller op vijftig fysieke winkels staan; Leapp, dat behalve Apple-producten inmiddels ook opgelapte hoofdtelefoons van Sennheiser verkoopt, wil zijn winkelportfolio in 2016 dus verdriedubbelen. Daarnaast is de Oryx-winnaar fysiek actief met shop-in-shops.