Twinkle | Digital Commerce

Aandeelhouders akkoord met overname Docdata

2017-05-27
180101
  • 1:00

Docdata verkoopt zijn e-commerce activiteiten aan Ingram Micro Regent. Daarvoor hebben de aandeelhouders gisteren akkoord gegeven. Ook IAI industrial systemts wordt overgenomen, door Assa Abloy Nederland.

De holding Docdata bestaat uit twee dochterbedrijven, waarvan de gelijknamige e-commerce tak naar Ingram Micro Regent in Nieuwegein gaat, zo is vermeld in het persbericht (pdf). Overnamebedragen worden niet gecommuniceerd. Docdata is onder andere fulfilmentpartner van Bol.com en De Bijenkorf. Ook werkt het nog samen met Zalando, dat twee jaar geleden besloot om eigen magazijnen te bouwen.

Voordelen
De grote omvang van Ingram Micro, waarvan het moederbedrijf Amerikaans is, is volgens Docdata een groot voordeel: ‘We kunnen investeren in onze mensen en in apparatuur om zo te kunnen participeren in grote aanbestedingen en zijn daarbij niet meer beperkt tot het implementeren van maar één of twee grote klanten per jaar. Onze huidige en toekomstige klanten zullen meer zekerheid hebben en toegang krijgen tot een wereldwijd netwerk van mensen en middelen.’

IAI
Dochterbedrijf IAI maakt onder meer machines voor de fabricage van paspoorten. Deze onderneming heeft de afgelopen tijd een transformatie ondergaan, zodat er weer positieve resultaten worden geboekt, aldus De Telegraaf