Twinkle | Digital Commerce

Zalando bouwt aan enorme kantoorcampus in Berlijn

2017-05-27
180101
  • 1:04

Zalando groeit uit zijn voegen. Om die reden bouwt de pure player vanaf volgend jaar aan een nieuwe hoofdcampus in Berlijn met plaats voor vijfduizend werknemers. Het project moet in 2018 klaar zijn.

Pronkstuk van de nieuwe campus is een zeven verdiepingen hoog nieuw pand waarvan medio 2016 de eerste paal de grond in gaat. Samen met nog een kantoor in aanbouw en een aantal huurpanden in de omgeving, bezet Zalando straks 100 duizend vierkante meter kantoorruimte in de Berlijnse regio Friedrichschain/Kreuzberg.

Oranje gekleurde gebouwen worden bezet door Zalando.

Fulfilmentplannen
Naast de nieuwe plek voor kantoorpersoneel, bouwt de Duitse online retailer door aan eigen distributiecentra. In de zomer meldde Zalando zijn nieuwste logistieke uitbreiding in drie stappen te willen ondernemen: er wordt nu een nieuw eigen dc in Duitsland gebouwd met een opslag zo groot als in de Zalando-magazijnen in Erfurt en Monchengladbach, in Italië wordt begin 2016 samen met een partner een extra magazijn ingericht, en het bestaande fulfilmentcentrum in Monchengladbach wordt maximaal uitgebreid. Dit project wordt medio 2017 voltooid.

Drie eigen dc’s
Begin 2014 mocht Twinkle een kijkje nemen in het destijds net opgeleverde eigen dc in Monchengladbach.