Twinkle | Digital Commerce

Sneller kennismaken met de buurt dan je lief is

2017-05-26
180101
  • 1:53

Een pakketje bij de buren ophalen klinkt zo logisch, maar als je pas verhuisd bent en de buurt nog niet hebt leren kennen is het natuurlijk een ander verhaal. Gelukkig zijn er ook webwinkels die tijdvaklevering bieden. Al heb ik daar de laatste tijd weinig aan gehad.

Als je net verhuisd bent wil je de nieuwe buren een goede indruk geven met een prachtige housewarming. Het huis moet dan tiptop in orde zijn. En dus wil je eerst de verhuisdozen leeg hebben. Ook moest er in ons geval nog flink geshopt worden.

Wij bestellen graag online, maar om er zeker van te zijn dat ik mijn buren niet lastig hoefde te vallen vóór ik hen officieel ontmoet had, koos ik maar voor Wehkamp. Want die biedt tijdvaklevering en dus kon ik aangeven dat het pakket pas na zessen geleverd kon worden. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik bij thuiskomst om vijf uur een kaartje in de bus vond met de mededeling dat DHL onverrichter zake langs was geweest.

Met het briefje onder mijn arm liep ik naar de aardige buurvrouw, die het pakketje ’s middags voor me in ontvangst had genomen. Liever had ik haar uitgenodigd op de koffie om kennis te maken. Een aantal dagen eerder ging het namelijk ook al mis, toen ik via een andere webshop een bestelling had gedaan en de bezorger eveneens voor een dichte deur stond op een tijdstip dat we niet hadden afgesproken. Wederom was er gelukkig een goedgemutste buur die het pakketje in ontvangst nam. Onhandig is het wel.

Afgelopen weekend ging het voor de derde keer in een paar dagen mis. Tot nu toe is er nog niet één getimede afleverpoging geslaagd. Gezien het aantal pakketjes dat nog onderweg is zal er nóg wel een buur een pakje in ontvangst mogen nemen.

Natuurlijk komt de housewarming er zeer binnenkort aan, maar met een kleine verbouwing, verflucht en pasgelakte vloer had die echt niet eerder kunnen plaatsvinden. Nog voor alle verhuisdozen zijn uitgepakt en we de buren goed en wel durven uit te nodigen, hebben we zelf al bij hen op de stoep gestaan. De eerste kennismakingsgesprekken hebben, ongevraagd, al plaatsgevonden.