Twinkle | Digital Commerce

Shutl gaat alle Britten in negentig minuten beleveren

2017-05-27
180101
  • 1:26

Shutl, dat weborders binnen anderhalf uur bezorgt, gaat zijn dienstverlening dit jaar uitbreiden van Londen en omgeving naar heel Groot-Brittannië. De logistieke pionier laat een applicatie ontwikkelen, die webwinkeliers eenvoudig aan hun site kunnen hangen.

Shutl wil zijn verzorgingsgebied in de loop van dit jaar gradueel uitbreiden. Voor de Britten beginnen met het doen van kerstinkopen, moeten alle grote stedelijke gebieden in het koninkrijk gedekt zijn.

Magento
Om de drempels voor webwinkeliers te verlagen, heeft  Shutl het Britse bureau Pod1 gevraagd een applicatie te maken die eenvoudig kan worden geïntegreerd in de open source e-commerce software van Magento. Een woordvoerder van Shutl zegt tegen het Britse Internet Retailing: ‘We willen duidelijk maken dat je geen miljarden ponden, honderden fysieke locaties en een leger aan ontwikkelaars nodig hebt om te kunnen profiteren van onze diensten.’

Tijdvak
Shutl bezorgt vooralsnog alleen voor online-retailers als ze een vestiging hebben op maximaal tien mijl van de klant (FAQ’s). Webshoppers kunnen bij Shutl kiezen voor levering binnen negentig minuten (Shutl Now), maar ze kunnen ook een tijdvak - in de verdere toekomst - van één uur selecteren (Shutl Later). In onderstaande video vindt u een basisuitleg van de service die Shutl biedt.

Argos
De grote Britse winkelketen Argos was afgelopen zomer de eerste retailer van naam die in zee ging met Shutl, dat meestal last minute een beroep doet op de restcapaciteit van vervoerders. Meer over de technische aspecten van de samenwerking tussen Shutl en Argos vindt u hier.

Beste vinding
Shutl werd twee weken geleden nog onderscheiden met de prestigieuze Econsultancy Innovation Award 2010, voor de beste Britse vinding op het gebied van e-commerce.