Twinkle | Digital Commerce

Meer online orders door terreurdreiging in Brussel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

De terreurdreiging in Brussel werd aan het begin van afgelopen weekend opgeschaald naar het hoogste niveau. In de dagen die volgden lag het aantal online bestellingen bij supermarktketens Carrefour en Delhaize beduidend hoger dan normaal.

De Belgische krant De Standaard schreef gisteren over de hoge online bestelvolumes bij Carrefour (plus ongeveer 50 procent) en Delhaize (plus 40 procent). Volgens woordvoerders van de supermarktketens nam zowel het aantal bezorg- als het aantal afhaalorders toe in en rond de 19 gemeenten van Brussel.

Hamsteren
Ook opmerkelijk is dat de winkelverkopen niet te lijden zouden hebben gehad onder de dreiging en de online omzet-push: ‘We zien dat de gemiddelde aankoopwaarde per winkelkar ook is gestegen’, aldus de zegsman van Carrefour. ‘Wat er misschien op wijst dat de shoppers hun aankopen voor de hele week in één keer doen in plaats van verschillende kleren per week naar de winkel te komen.’

Scholen en metro weer open
Op last van de autoriteiten heeft een aantal supermarkten de deuren moeten sluiten, veruit de meeste winkels waren de afgelopen dagen gewoon geopend. Overigens liet Thuisbezorgd.nl weten weten dat het aantal orders op Pizza.be in het weekend een kwart hoger lag dan anders. Vandaag zijn de scholen en metrostations in Brussel weer open gegaan.
 
Lees ook: