Twinkle | Digital Commerce

House of Fraser maakt etalages shoppable met Layar

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Voor Black Friday heeft House of Fraser winkeletalages shoppable gemaakt. Sinds gisteren worden passanten aangemoedigd de iOS-app van de keten te downloaden. Daarmee kunnen ze snel mobiel hun slag slaan en de rij voor de kassa vermijden.

Layar, in 2009 opgericht in Amsterdam, schrijft op zijn blog over de actie rondom Black Friday. Via de ‘Scan to Explore’ button krijgen gebruikers van House of Fraser’s app de speciale deals direct voorgeschoteld. De ‘Scan to Win’ feature kan een waardebon van 250 pond opleveren.

Engelen
House of Fraser vliegt morgen speciale ‘Black Friday angels’ in om klanten in en rond de grootste veertien winkels in Groot-Brittannië en Ierland mobiel te helpen. Zij moeten klanten laten zien hoe makkelijk de app werkt en hoeveel kwalitatieve content er in te vinden is.

Augmented reality
Eerder maakte House of Fraser zijn papieren catalogus al shoppable met Layar. Het bedrijf, medio vorig jaar overgenomen door de Amerikaanse concurrent Blippar, stelt augmented reality techniek beschikbaar voor apps van anderen.