Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent eerste fysieke boekwinkel

2017-11-08
180101
  • 1:20

Amazon opent vandaag de deuren van zijn eerste fysieke boekwinkel. In de vestiging in Seattle kunnen consumenten boeken van Amazon.com bekijken en kopen, en de mobiele apparaten van de pure player testen.

‘Dinsdag om half 10 opent Amazon Books zijn deuren. Dit zijn geen metaforische deuren; de houten portieren vormen de entree naar onze nieuwe boekwinkel in Seattle’s University Village’, schreef Amazon gisterenavond in een brief aan klanten.

Volgende fysieke stap
Na voorzichtig de eerste stappen in de fysieke wereld te hebben gezet met Kindle-automaten op luchthavens en een onbemande winkel op Manhattan, zet Amazon nu groot in met een eigen book store. De winkel is gevuld met boeken die online met 4 sterren of hoger beoordeeld worden, naast de hardware van Amazon: Kindle, Echo, Fire TV en Fire-tablet.

Apparaten testen
Zogenoemde Amazon device experts bieden consumenten hulp in het testen van de pure player’s apparaten. Boeken kunnen voor dezelfde prijs als online worden gekocht of gedownload. ‘Wij zijn op maandag tot en met zaterdag geopend van 9:30 uur tot 21:00 uur, en op zondag van 11:00 uur tot 18:00 uur’, schrijft Amazon.

Internetreus naar offline
De opening van Amazon's eerste fysieke bemande vestiging is een opvallende. De online retailer wordt al jaren gezien als de internetreus die kleine boekwinkels het leven zuur maakt. Nu ziet het bedrijf dus ook potentie in fysieke verkoop. 'We hebben 20 jaar online verkoopervaring gebruikt om in deze boekwinkel de voordelen van offline en online shoppen te integreren', is wat Amazon loslaat over de reden achter de nieuwe vestiging.