Twinkle | Digital Commerce

Voorraadinformatie fysieke winkels op Kieskeurig.nl

2017-05-27
180101
  • 1:10

Kieskeurig.nl biedt voortaan inzicht in de actuele voorraden van ongeveer dertig winkelketens. Sanoma’s vergelijker sloot een samenwerking met Voradius, ‘de zoekmachine voor stenen winkels’. De getoonde voorraadstatussen zijn tot vijftien minuten nauwkeurig.

De fysieke voorraadinformatie van twintig grote en een tiental kleinere ketens wordt voortaan ontsloten op Kieskeurig.nl. Het gaat om partijen die min of meer realtime data doorgeven aan Voradius en die adverteren op de vergelijkingssite. 

Lokale winkels
Gebruikers van de zoekmachine worden voortaan gewezen op de productbeschikbaarheid in de buurt, via het tabblad ‘Lokale winkels’:

Aan Emerce vertelt Voradius' Martijn Jansen dat hij soortgelijke deals wil sluiten met andere partijen. ‘Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat dit nuttige informatie is om aan te bieden op Bol.com Plaza.’

Vergelijk.nl
Eerder dit jaar startte Vergelijk.nl met het inzichtelijk maken van offline winkelinformatie. Tegen een vaste maandvergoeding per vestiging kunnen grote en kleine retailers hun winkels zichtbaar maken op de site. Het tonen van realtime voorraden is de meest gevanceerde optie. ‘Al met al valt me op dat de meeste winkeliers vrij goed weten wat ze in hun magazijnen hebben liggen’, zei directeur Ben Kerkhof in maart, ‘al zijn de verschillen tussen retailers groot.’

Lees ook: