Twinkle | Digital Commerce

Nespresso in zee met DHL Parcel voor same day delivery

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Nespresso verruilde PostNL vorig jaar voor DHL Parcel als verzendpartner in Nederland. DHL bezorgt de koffiecups van de nummer 20 van de Twinkle100 nu ook op de dag van bestelling, om te beginnen in de Randstad. Meerprijs voor de webshopper: 1,90 euro.

Nespresso bood Nederlandse leden jaren geleden al same day delivery aan via partner Dynalogic, als onderdeel van Nespresso Your Time. Onder andere voor zijn pionierswerk op het gebied van tijdvaklevering werd Nespresso in 2012 uitgeroepen tot ‘Logistieke Webshop van het Jaar’. De kosten voor same day delivery (vanaf 6,50 euro) waren echter fors.

Nespresso Vandaag
Voortaan kunnen leden in de Randstad de cupjes dus al voor 1,90 euro dezelfde dag in huis halen. Ze worden tussen zes en negen uur ’s avonds bezorgd als ze voor het middaguur zijn besteld op werkdagen. ‘Nespresso Vandaag’, is de nieuwe service gedoopt.

Standaard
‘Je kunt zeggen dat same day delivery nu een standaard is geworden’, aldus een woordvoerster tegen Twinkle. ‘Eerder kwam er een particuliere koeriersdienst aan te pas, met het bijbehorende kostenplaatje, nu komt de bezorger van DHL s’ avonds langs.  Aan hem kan de klant ook zijn gebruikte capsules meegeven, wat eerder ook niet kon.’

Wehkamp
DHL Parcel start binnenkort met same day delivery voor zijn grootste Nederlandse klant Wehkamp. Orders tot 12.00 uur worden desgewenst 's avonds geleverd, zonder meerkosten voor de klant.

Concurrent PostNL startte alweer bijna anderhalf jaar geleden een proef met same day delivery, in samenwerking met 9straatjesonline.com. Vervolgens bleef het op dit punt stil rond de marktleider, die momenteel wel ‘bezorging op afspraak’ test met Futurumshop.nl en Bobshop.nl.
 
Lees ook: Nieuwe site voor Nespresso (8 juli 2015)