Twinkle | Digital Commerce

Easy en Tribal samen in online marketing

2017-05-27
180101

Marketingbureau Easy is opgegaan in Tribal Internet Marketing. Beide bedrijven werden vorig jaar al in één pand ondergebracht, maar de fusie werd vorige week beklonken.

Easy deed op het hoogtepunt duizenden projecten, allemaal volgens eenzelfde standaard werkwijze tegen een goede prijs voor de ondernemer’, vertelt directeur Frank Trienen aan Emerce. Het bedrijf, dat zeven jaar geleden als nieuwe tak van de Tribal Internet Group werd gelanceerd, bediende vooral de starters in de e-commerce markt.

Geen onderscheid
Volgens Trienen is Easy in de jaren zo volwassen geworden, dat het onderscheid met Tribal niet meer te maken is. Daartoe besloot de groep de twee bedrijven samen te voegen in Den Bosch.

Opkomende online groepen
‘Al je kijkt naar hoe de internetmarkt zich ontwikkelt, verwacht ik dat we volgend jaar zullen inzoomen op opkomende klantgroepen in de zakelijke dienstverlening’, zegt Trienen. ‘Denk aan assurantie- en accountantskantoren. Dit is naast wat we al doen in retailmarketing.’

Eerdere fusie
Tribal fuseerde in 2009 met Internetmarketing Van Werven, een internet marketingbedrijf met destijds klanten als Wehkamp, Jiba en CheapTickets. Daardoor ontstond één van de grootste internetmarketingbedrijven van Nederland.