Twinkle | Digital Commerce

Grieken zijn de online big spenders van Zuid-Europa

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Griekse webshoppers kochten in het afgelopen jaar gemiddeld voor 1.624 euro online, honderden euro’s meer dan webshoppers in andere Zuid-Europese landen. Spanje is de grootste e-commerce markt in de regio.


Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Ecommerce Europe. De online bestedingen in Zuid-Europa zijn het afgelopen jaar met 15,4 procent gegroeid, rapporteert de belangenkoepel. Ze kwamen uit op 47,3 miljard euro. Spanje tekent voor ruim een derde van de uitgaven: 16,9 miljard euro. Italië volgt met 13,3 miljard euro, Turkije daarachter met 9,8 miljard euro.

De Grieken
Griekse shoppers besteedden gemiddeld echter het meest, 450 euro per jaar méér dan de Spanjaarden bijvoorbeeld. Met 1.624 euro per persoon doen de Grieken niet of nauwelijks onder voor het online bestedingsgemiddelde in heel Europa.

E-commerce in de economie
Het aandeel in het bruto nationaal product geeft een goed beeld van het belang van b2c e-commerce in een specifiek gebied. Met een eGDP (e-commerce in the Gross Domestic Country) van 1,28 procent scoort Zuid-Europa het minst van alle Europese regio’s. Het aandeel is in vijf jaar tijd wel met 250 procent gegroeid.

Voor dit jaar verwacht Ecommerce Europe een groei van de Zuid-Europese webwinkelbestedingen van 13,5 procent.
 
Lees ook: Grieken vluchten het web op (7 juli 2015)