Twinkle | Digital Commerce

H&M: Belgen mogen alles houden voor 12,99 euro

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:18

Alle producten in de Belgische webshop van H&M konden gisterenmiddag worden gekocht voor 12,99 euro. Webshoppers die hoger geprijsde artikelen kochten, mogen de items houden. Het gaat niet om een marketingstunt, bezweert H&M.

Hoe lang de ongewone prijssituatie precies duurde, is onduidelijk. In die periode konden shoppers hun slag slaan; jassen van boven de honderd euro gingen bijvoorbeeld voor een fractie van die prijs weg. Het betrof een technisch probleem, volgens H&M. Oorzaak onbekend.


Bron

Vergissing
‘Dit is niet de bedoeling’, liet een H&M-woordvoerder weten aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. ‘Maar klanten konden er wel van uitgaan dat in dit geval sprake was van een vergissing.’ Dat is het ook het juridische criterium dat geldt. Maar webshoppers die er op tijd bij waren hoeven sowieso niet bij te betalen voor de gekochte producten, heeft de keten al laten weten.H&M schaalt internationaal op met e-commerce
H&M, dat geen specifieke omzetcijfers publiceert over het online kanaal, opende afgelopen voorjaar een webshop voor de Belgische markt. Ook Bulgarije, Hongarije, Portugal, Polen, Roemenië, Slowakije, en Tsjechië kregen het afgelopen halfjaar een shop. Deze herfst worden ook Zwitserland en Rusland aan het portfolio toegevoegd. In 2016 komen er nog negen landen bij (pdf): Estland, Ierland, Japan, Griekenland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg en Slovenië.

Twinkle100
Met een omzet van 162 miljoen euro bezet H&M de zesde plaats in de nieuwe Twinkle100.
 
Lees ook: Hema over gratis taart: ‘Stop alsjeblieft met bestellen’ (4 november 2011)