Twinkle | Digital Commerce

Flash sale shop Gilt laat leden op afspraak fysiek winkelen

2017-11-08
180101
  • 1:10

De Amerikaanse flash sale site Gilt heeft een permanente showroom geopend waar Gilt-leden op afspraak kleding, schoenen en accessoires kunnen passen. Gilt by Appointment laat klanten de designeritems samen met een stylist shoppen tegen een hoge korting.

Leden van de flash sale site krijgen nu ook de kans om fysiek de afgeprijsde items van labels als Chanel, Isabel Marant en Miu Miu te bekijken, te passen en te kopen. Via Gilt by Appointment kunnen zij een afspraak maken voor zichzelf, twee personen of een groep tot zes mensen om langs te komen in de winkel in New York.

Persoonlijke stylist
De afspraken duren tussen de 60 en 120 minuten en kunnen geboekt worden op dinsdag tot en met vrijdag. Omdat er een persoonlijke stylist aanwezig is, dienen klanten een borg te betalen bij het maken van een afspraak. Deze varieert van 20 dollar voor één persoon tot 100 dollar voor een groep.

Fysieke verkoop
Gilt verkoopt designeritems tegen een hoge korting, soms tot wel 90 procent. Het bedrijf opende in 2013 een eerste fysieke vestiging, deze winkel in Louisville was echter tijdelijk. De flash sales site organiseert los daarvan elk jaar een fysieke magazijnuitverkoop, dichtbij zijn hoofdkantoor in New York. Amerika’s grootste online shopping community verzendt sinds 2011 internationaal, ook naar Nederland.