Twinkle | Digital Commerce

Adverteren via Marktplaats gaf ondernemer Raymond Koper het startsein voor succes

2017-05-27
180101
  • 3:08

Marktplaats staat bekend om de handel tussen consumenten in tweedehands spullen. Maar wist je dat ruim 40% van de bezoekers ook zoekt naar nieuwe producten? Raymond Koper van Kofferstunter.nl zag zijn business een vlucht nemen na de inzet van Marktplaats.

Het begon bij Marktplaats
Het ondernemersavontuur begon voor online verkoper Raymond Koper van Kofferstunter.nl bij Marktplaats. Door gebruik te maken van Marktplaats Admarkt worden zijn advertenties altijd getoond bovenaan de resultatenpagina van Marktplaats in de rubriek die het beste past bij zijn producten. Raymond: “Op een gegeven moment vroeg mijn vader, die op de markt stond met grote partijen allerhande spullen, of ik een partij koffers voor hem wilde verkopen. Met de hulp van Marktplaats Admarkt lukte mij dit binnen vier weken. Dit smaakte naar meer. We zijn toen bewust op zoek gegaan naar goedkope reiskoffers en liepen tegen een nieuwe partij aan die ik weer op Marktplaats zette. Doordat ik de advertenties doorlinkte naar de webwinkel kreeg ik direct veel meer online verkeer en verkopen. Dit effect oversteeg al mijn verwachtingen.”

Inmiddels is de vader van Raymond bij hem in dienst, heeft hij drie jaar geleden zijn baan als bedrijfsleider bij een supermarkt opgezegd en beheert hij drie goedlopende webwinkels waar op dit moment gemiddeld duizend bestellingen per maand binnen komen. Op de vraag hoe het zo’n vlucht kon nemen is de ondernemer duidelijk: “Zonder de inzet van Marktplaats Admarkt was mijn business niet zo snel gegroeid en had ik al deze stappen waarschijnlijk nooit kunnen zetten. De mensen die via Marktplaats in mijn webwinkel komen zijn over het algemeen daadwerkelijk van plan om te kopen en komen niet naar de site om alleen maar te snuffelen.”

Streven naar een grote fanbase
Inmiddels is Raymond specialist in koffers en opereert hij succesvol in het middensegment. In goedkope producten handelen, wil hij niet. “Als je mensen inferieure producten verkoopt, ben je drukker met de klachtenafhandeling dan met het maken van nieuwe deals en komen de mensen uiteindelijk ook niet meer terug. Mijn klanten moeten fan van mijn webwinkel(s) worden, maar de concurrentie is groot dus je moet wel herrie blijven maken. Die herrie maak ik door te adverteren met veel, zeer aantrekkelijke acties, die mij weinig winst opleveren. Potentiële kopers komen dan via die advertenties op mijn site waar ze al mijn andere producten ook te zien krijgen. Uiteindelijk vergroot ik via die acties de traffic en daarmee dus mijn omzet.”

Outdoor uitbreiding
Inmiddels heeft Raymond door het succes van Kofferstunter.nl zijn handel uitgebreid: “We zagen dat de vraag naar backpacks toenam en hebben daarop ingespeeld door ook andere outdoor spullen aan te bieden. Denk aan tenten, maar ook aan thermosflessen, verrekijkers en vele andere outdoor accessoires. Al onze producten zetten we op Marktplaats zodat we ons complete overzicht kunnen tonen aan (potentiële) klanten.”

Marktplaats Zakelijk
Met 7.3 miljoen koopgerichte bezoekers per maand is Marktplaats het grootste Nederlandse handelsplatform. Marktplaats Zakelijk biedt een uitgebreid productportfolio voor het Nederlandse bedrijfsleven, van klein tot groot, om consumenten te verleiden met een aanbod van nieuwe producten. Marktplaats Admarkt bied je de mogelijkheid om eenvoudig en doelgericht te adverteren op Marktplaats voor het vergroten van je naamsbekendheid, het verhogen van het aantal bezoekers naar je webwinkel en het realiseren van directe verkopen. Jouw advertentie staat op de best bekeken posities en altijd boven de consumentenadvertenties. Dit geeft je grote zichtbaarheid onder het miljoenenpubliek van Marktplaats en resulteert in het krijgen van meer potentiële klanten in je webwinkel.

Naast Marktplaats Admarkt, biedt Marktplaats adverteerdiensten als: Marktplaats Aanbieding, Display Advertising en maatwerk-oplossingen. Bovendien genereert Marktplaats Zakelijk, door het koopgerichte miljoenenpubliek, een enorme hoeveelheid data over het online aankoopproces. Met kennis uit deze onuitputtelijke data adviseert het team van Marktplaats Zakelijk je graag in de meest effectieve manier van online adverteren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Marktplaats Zakelijk, kijk dan hier.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Marktplaats