Twinkle | Digital Commerce

Rabobank maakt betalen via digitale incassomachtiging mogelijk

2017-05-27
180101
  • 1:02

Rabobank biedt online shoppers nu de mogelijkheid om via digitale incassomachtiging te betalen in bij de bank aangesloten webwinkels. De Rabobank is de tweede grote Nederlandse bank die de betaaloptie aanbiedt. ING pionierde in juni, ABN Amro volgt later.

‘Met Rabobank Digitaal Incassomachtigingen kunnen consumenten online een eenmalige of doorlopende machtiging tot incasso afgeven via internetbankieren. Een handtekening op papier is dan niet meer nodig’, omschrijft de Rabobank de dienst.

Bankomgeving
De digitale incassomachtiging werkt, net als bij ING, ongeveer hetzelfde als betalen via iDeal. Webshoppers kiezen in de online winkel voor betalen via digitale incasso en komen vervolgens in de bankomgeving om de betaling te bevestigen. Dit gebeurt ‘op de gebruikelijke manier’ met de Rabo Scanner of Random Reader. De webwinkel ontvangt dan een geldige internetmachtiging. Consumenten hebben acht weken om de betaling eventueel te storneren.

ING en ABN Amro
ING was in juni de eerste Nederlandse bank die online afrekenen via een digitale incassomachtiging mogelijk maakte. ABN Amro laat vooralsnog op zich wachten, maar meldde Twinkle dat het de optie ‘later dit jaar ook mogelijk wil maken’.