Twinkle | Digital Commerce

Otto’s About You komt met shopping club

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

About You heeft een deel van zijn groeiplannen kenbaar gemaakt. Otto’s ‘Zalando-concurrent’ komt onder andere met een besloten shopping lounge. Sport wordt als nieuwe categorie toegevoegd en er gaat extra aandacht uit naar het premium-segment.

Fashion portal About You werd in het voorjaar van 2014 gelanceerd. Het ‘open commerce platform’ was het resultaat van het mysterieuze Project Collins, waaraan de Otto Group maanden had gewerkt. Een jaar na de opening liet de Duitse thuiswinkelreus weten dat zijn startup goed was begonnen, met een ‘double digit million’ omzet en een half miljoen klanten. Behalve op de thuismarkt is About You momenteel ook in Oostenrijk actief.

Zalando achterna
Het was lange tijd vrij stil rond About You, schrijft de Duitse blogger Jochen Krisch op zijn site Exciting Commerce, maar nu heeft de startup plannen gedeeld in een video. Met de recente entree in kinderkleding, vergaande personalisatie, de komst van een ‘lounge’ voor besloten uitverkopen, de uitbreiding met sportkleding en de focus op topmerken gaat About You overigens steeds meer op Zalando lijken.

Nederland?
Tot de gecommuniceerde plannen behoort ook een introductie in Zwitserland. Over een eventuele Nederlandse entree is niets bekend. Het domein Aboutyou.nl werd eind mei wel door de Duitsers geclaimd, leert een blik op de site van de SIDN.