Twinkle | Digital Commerce

9 creatieve manieren om uw producten te presenteren

2017-11-09
180101
  • 1:49

Als e-commerce ondernemer dient u de basis van uw webwinkel op orde te hebben. Wat als u net een extra vleugje creativiteit toevoegt aan de productpagina’s? In dit artikel vindt u, ter inspiratie, negen partijen die zo een ‘snoepwinkel’ van hun shop hebben gemaakt.

1. The New Mini
Mini heeft alle denkbare informatie over zijn nieuwste model samengevoegd in een scrolbare digitale gids. Bezoekers krijgen steeds meer weetjes te zien naarmate zij verder naar beneden scrollen.

2. Backed/Roast
Het merk Backed/Roast maakt tafels van skateboards. Dat is op zich al creatief, maar ook de productpagina’s van de tafel zijn niet standaard. Het merk gebruikt een video, carrousel en een scrolbare pagina in één om duidelijk te maken hoe het meubelstuk wordt gemaakt.

3. The Alkemistry
Deze Amerikaanse juwelier hanteert een opvallende manier van personalisatie. Het bedrijf laat bezoekers hun naam en geboortedatum invullen, waarna er een voorspelling verschijnt op basis van de astrologische gegevens. Al lezend krijgt de consument de tip om een armband van 300 pond aan te schaffen.

4. Structube
Deze Canadese meubelwinkel gebruikt video’s op zijn productpagina’s om bijvoorbeeld de veelzijdigheid van zijn banken te benadrukken.

5. Brüggler
In deze webwinkel kunnen consumenten hun eigen horloge samenstellen. Het is mogelijk om designs op te slaan om uiteindelijk het gewenste sieraad te kopen.

6. Jack & Jones
Jack & Jones laat aan de hand van de ‘Jeans Intelligence Studio Area’ zien hoe zijn spijkerbroeken worden gemaakt. De ‘Jeans Journey’ neemt liefhebbers mee in de reis die een jeans aflegt; van materiaal tot verkoop.

7. Goen
Het theemerk vertelt in zijn webwinkel hoe groene thee het beste bereid kan worden. Daarvoor maakte het een stappenplan in zowel tekstvorm als video.

8. Two Socks
Two Socks filtert de producten in zijn webwinkel op basis van de 'personaliteit' van de bezoeker. Bent u creatief, alternatief of beroemd?

9. Hard Graft
Hard Graft heeft een mooie manier gevonden om zijn producten uit te stallen. Enkel de afbeelding van de items wordt getoond. Bij een mouse-over leest de bezoeker meer informatie.

Bron: Econsultancy.