Twinkle | Digital Commerce

V&D verruilt Docdata voor CB

2017-05-27
180101
  • 1:19

V&D heeft een nieuw contract gesloten voor de fulfilment van zijn weborders. De kwakkelende warenhuisketen gaat in zee met CB, voorheen bekend als het Centraal Boekhuis. Daarmee komt een eind aan V&D’s samenwerking met Docdata.

V&D en CB sloten een contract voor vijf jaar, dat per 1 februari 2016 ingaat. Volgens de nummer 21 van de Twinkle100 voldoet CB aan V&D’s wensen op het gebied van schaalbaarheid, flexibiliteit, prijs en groeiondersteuning.

CB in mode en zorg
CB startte drie jaar geleden met het leveren van diensten buiten de boekensector, meer specifiek in de branches mode en zorg. Door een daarop volgende joint venture met Fashionwheels ontstond een nieuwe 'leidende speler in de fashionlogistiek in West-Europa', aldus de samenwerkende partijen.

Docdata en Bol.com
Tot begin volgend jaar verzorgt Docdata de e-fulfilment voor V&D. Uit de halfjaarcijfers bleek vorige week dat het Brabantse bedrijf steeds meer van zijn omzet (18 procent) te danken heeft aan Bol.com. De grootste Nederlandse klant opent over twee jaar een eigen distributiecentrum in Waalwijk, op eigen grond. Docdata zorgt ook daar voor het personeel en de dagelijkse leiding. Andere grote klanten van Docdata zijn onder meer Asos, Zalando en de Bijenkorf.

Geen directeur e-commerce meer
Na een tumultueus voorjaar lijkt de toekomst van V&D voorlopig veiliggesteld. Sun Capital investeert 47 miljoen euro, waarmee de Britse eigenaar het consortium van banken uitkoopt. De directie wordt meer dan gehalveerd, wat ten kosten gaat van de e-commerce zetel. V&D is bezig zich opnieuw uit te vinden, zowel online als offline.