Twinkle | Digital Commerce

Stadsdistributeur Bubble Post start in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:46

Bubble Post gaat deze zomer nog van start in Amsterdam en Utrecht. De Belgische startup bezorgt producten aan de deur vanuit depots aan de rand van de stad, onder andere voor Vente-Exclusive en Nespresso. In ons land zal Bubble Post om te beginnen pakjes afleveren voor Staples.

Dat laat marketingverantwoordelijke Yan Ketelers weten aan Twinkle. Bubble Post is een snel groeiend Belgisch bedrijf, dat droog en gekoeld goederentransport verzorgt van en naar stadscentra. De zogenoemde last mile wordt in grote Belgische stadsregio’s afgelegd met cargofietsen en elektrische voertuigen. ‘Deze alternatieve transportmethode is de perfecte en duurzame oplossing voor de steeds langere files, de hogere tijdsdruk, het toenemend aantal leveringen en de hoge CO2-uitstoot in de binnensteden’, claimt het bedrijf uit Gent:

Ook naar Rotterdam, Eindhoven en Breda
Geïnjecteerd met vers kapitaal - Bubble Post haalde eind juni 2,35 miljoen euro op - start de ecologische vervoerder op 1 september in ons land. Dan worden locaties in Amsterdam en Utrecht in gebruik genomen. Op 1 november worden Rotterdam, Eindhoven en Breda toegevoegd, allemaal in eigen beheer.

Dinalog
Ketelers laat weten dat Bubble Post regelmatig om de tafel zit met Dinalog, het topinstituut voor logistiek in Nederland. Feitelijk brengt het Belgische bedrijf de door het instituut bestudeerde cross-chain order fulfillment coordination for internet sales in de praktijk (onderaan in de tekening):

Spanje
Bubble Post werd opgericht in 2012. Momenteel werken er 65 mensen voor de startup, waarin de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV eind oktober een belang kreeg. Eind dit jaar moeten er ongeveer tweehonderd ‘Bubble Heroes’ op de payroll staan. Behalve in Nederland zal de onderneming op korte termijn ook in Spanje actief worden.

Software
Bubble Post, opgericht door ‘drie gemotiveerde fietsers’, ontwikkelde geavanceerde software waarmee het de markt op wil gaan. Het systeem berekent de meest efficiënte route voorzien van het meest geschikte voertuig. Ketelers: ‘De bedoeling is dat deze ict-tak binnenkort volwaardig naast de transportdienst kan staan.'
 
Lees ook: