Twinkle | Digital Commerce

Doorstart voor schoenformule Van Dalen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Schoenenketen Van Dalen gaat in afgeslankte vorm verder. Ongeveer een derde van de winkels wordt overgenomen door Yari Holding, heeft curator Marc van Zanten laten weten. Volgens hem bleek Van Dalen niet opgewassen tegen de online concurrentie.

De failliete eigenaar Ardenberg was met te veel winkels actief in een krimpende markt, die meer en meer in handen komt van grote online marktplaatsen. Dat zei Van Zanten tegen Omroep West.

Faillissement
Met 39 winkels (waarvan 6 in België) was Van Dalen het vlaggenschip van Ardenberg, ook eigenaar van de winkels van Dr. Adams, Bitter, Dicapolavori en Jan Jansen. In totaal zijn 49 winkels en 360 mensen bij het faillissement betrokken. Een deel van hen houdt werk, werd gisterenavond duidelijk.

Franchiseformule
Alleen 12 vestigingen van Van Dalen krijgen een doorstart onder de vleugels van Yari Holding uit Weert, dat werk denkt te bieden aan 125 mensen. Yari wil met de overgenomen winkels de basis leggen voor een franchiseformule. Zelfstandige schoenenverkopers moeten zich daar bij aan kunnen sluiten, om samen het hoofd boven water te houden.