Twinkle | Digital Commerce

Conrad lanceert contentwebsite over Internet of Things

2017-05-27
180101
  • 1:16

Conrad heeft een contentwebsite gelanceerd om consumenten en bedrijven op weg te helpen met de installatie van ‘slimme’ apparaten in huis of op kantoor. TheSmartWayOfLife.nl biedt informatie over de Internet of Things op één platform.

‘Inmiddels is het huis van de toekomst geen toekomstmuziek meer’, schrijft Conrad in een persbericht. De keten lanceert de contentwebsite TheSmartWayOfLife vandaag in vier landen, waaronder Nederland.

Soort gebruiker
Bezoekers kunnen zelf kiezen wat voor een soort gebruiker zij zijn: een fan van kant-en-klare oplossingen, een klusser met veel verstand van elektronica, of een werknemer van een bedrijf. Door voor een bepaald profiel te kiezen, krijgt de bezoeker een overzicht van de verschillende thema’s waarin ‘slimme’ apparaten voorkomen, zoals verlichting, verwarming, babyfoon en stofzuiger.

Bijbehorende producten
In elk thema biedt Conrad achtergrondinformatie over hoe de producten uit de categorie gebruikt kunnen worden. Vervolgens biedt het bedrijf een lijst van mogelijke artikelen, die bezoekers op Conrad.nl in hun digitale winkelmandje kunnen leggen.

Productvideo’s en ideeën van particulieren
De website wordt later aangevuld met productvideo’s van leveranciers, zo laat Conrad weten. ‘The Smart Way Of Life wordt de basis voor uiteenlopende content om de consument op weg te helpen’, schrijft het bedrijf. ‘Enkele toepassingen zijn het maken van oplossinggerichte video’s en productdemonstraties met leveranciers. We hebben inmiddels meerdere leveranciers gesproken en iedereen is enthousiast. Ook particulieren zullen op korte termijn met hun ideeën voor een smarthome terecht kunnen bij Conrad.’