Twinkle | Digital Commerce

Platform vergelijkt prijs van kledingstuk in 176 webwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Consumenten kunnen op Fashionvergelijker.nl modeitems op prijs vergelijken. Het platform herkent kledingstukken op het web dankzij een door de Universiteit Twente ontwikkeld algoritme.

Volgens de initiatiefnemers is het erg moeilijk om kledingstukken te vergelijken, omdat online modeverkopers niet altijd met artikelnummers werken. ‘Het gebruik van deze nummers is niet consistent’, vertelt Fashionvergelijker.nl aan NU.nl. ‘De ene webshop gebruikt ze wel en de ander niet. Het gebeurt bij een gering aantal producten en een gering aantal merken. Als je op het nummer vergelijkt loop je veel webshops mis.’

176 webwinkels
Op Fashionvergelijker.nl kunnen consumenten de prijs van een product in 176 verschillende webwinkels vergelijken. Dit zijn bekende namen als V&D, Zalando, Wehkamp en Hunkemöller, maar ook de wat kleinere shops zijn geïndexeerd. Het platform bevat zo’n 700 duizend artikelen die op basis van hun kenmerken in webwinkels worden herkend.

Prijsverloop
Op de productpagina staat het prijsverloop van het artikel. Platformbezoekers kunnen aangeven voor welk bedrag zij het artikel zouden willen kopen door een ‘prijsalarm’ in te stellen. De website alarmeert de klant via e-mail als het kledingstuk deze prijs heeft bereikt.