Twinkle | Digital Commerce

Mogelijke fusie Ahold en Delhaize biedt kansen voor Bol.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Ahold en Delhaize zijn in gesprek over een fusie. Dat hebben beide bedrijven bevestigd. Een fusie biedt kansen voor Bol.com, dat pakjes bij Delhaize zou kunnen laten afhalen. België is een belangrijke groeipijler voor de webwinkel.

‘Het is de eerste keer in de geschiedenis van beide bedrijven dat Delhaize en Ahold zelf bevestigen gesprekken te voeren over een potentieel samengaan’, meldt een woordvoerder van Ahold aan Twinkle. Dit, in tegenstelling tot een aantal jaar geleden, toen er ook geruchten waren over een samensmelting van de partijen.

Topman
Diverse media meldden de afgelopen weken dat het zou gaan om een fusie. ‘Dat is niet voor niets’, zegt de woordvoerder. Ahold-topman Dick Boer zou, als de fusie doorgaat, volgens financieel dienstverlener Petercam niet de leiding krijgen over de Ahold/Delhaize-combinatie, maar dit overlaten aan Delhaize-baas Frans Muller. ‘Ik reageer niet op die geruchten’, zegt de woordvoerder van de hoogst genoteerde speler van de Twinkle100 hierover.

Afhaalpunten uitbreiden
Mocht de deal beklonken worden, dan kan Bol.com zijn afhaalnetwerk in Vlaanderen flink uitbreiden door mee te liften op de afhaalpunten van de Belgische grootgrutter. Delhaize is de op één na grootste supermarktketen van onze zuiderburen en heeft voor zijn eigen online boodschappendienst zo’n 600 afhaalpunten in Vlaanderen. Dit zijn niet alleen supermarkten, maar ook winkels van partners.

Bol.com in België
Bol.com investeert sinds een jaar of vijf flink in zijn aanwezigheid op de Belgische, meer specifiek de Vlaams e-commerce markt. Sinds vorig jaar zomer kunnen Belgische particulieren boeken cd’s, dvd’s en games zelf te koop zetten op Bol.com. Ook opende het bedrijf in september de deuren voor Belgische winkeliers. Alle Bol.com-artikelen kunnen worden thuisbezorgd of worden afgehaald in één van de winkels van Albert Heijn.