Twinkle | Digital Commerce

Pinterest: ‘Koopknop komt in in rich pins’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Pinterest presenteert zijn eerste officiële koopknop. De komende weken krijgen de zogenoemde rich pins een buy button waarmee consumenten producten, anders dan eerder deze week werd gemeld, in Pinterest kunnen aanschaffen.

Pinterest maakte maandag de e-commerce ideeën van zijn ontwikkelaars openbaar door te melden dat het consumenten graag buiten het platform wil laten kopen. Er zou een koppeling komen tussen Pinterest en de webwinkel en app van retailers. Of deze manier van winkelen er nog komt, is onduidelijk.

Blauwe knop
Nu heeft Pinterest zelf officieel zijn eerste koopknop gepresenteerd. Het voorziet rich pins van een blauwe koopknop. Gebruikers kunnen in de app voor iPhone en iPad de juiste kleur van een product kiezen en betalen met Apple Pay of creditcard. Pinterest werkt voor de betaling samen met Stripe en het rekent geen commissie door aan verkopers. Het benadrukt in een blogpost dat het geen creditcardgegevens van klanten opslaat.

Klik op de afbeelding voor het Pinterest-gifje.

Partners
Een aantal verkopers pionieren met de koopknop. Macy’s, Neiman Marcus, Nordstrom en een aantal Shopify-winkels zijn de eersten die de blauwe button in hun pins krijgen.

Mobiele apparaten
De komende weken verschijnen de blauwe koopknoppen in de iOS-apps van Amerikaanse consumenten. Later is de buy button ook in Android-apps te zien.