Twinkle | Digital Commerce

Etsy toont relevante reviews hoger op productpagina

2017-11-09
180101
  • 1:03

Etsy plaatst relevante reviews hoger op de productpagina’s binnen het platform. Zo kunnen consumenten  die op zoek zijn naar een specifiek product meer klantbeoordelingen over dat item lezen.

De reviews op een productpagina van Etsy gaan meestal over verschillende artikelen van één merchant. De beoordelingen van de items staan in volgorde van plaatsing en worden door elkaar vertoond.

Relevante reviews eerst
Hier wil Etsy verandering in brengen. De reviews worden gekoppeld aan het product op de pagina. Dat wil zeggen, dat de reviews over het getoonde item, ongeacht de datum van de beoordeling, bovenaan de lijst staan. Daarna volgen de reviews van andere artikelen van de merchant. Etsy wil zo meer relevantie bieden aan consumenten, om ze meer vertrouwen te geven een product te kopen, schrijft Ecommercebytes.

Kritiek
De marktplaats voor handgemaakte artikelen kreeg de afgelopen tijd veel kritiek van zijn verkopers. Etsy, dat tevens actief is in Nederland, zou ook merchants van massaproducten toelaten, om meer inkomsten te genereren. ‘Het platform heeft zijn indie stijl al jaren geleden verloren’, aldus Gace Dobush, een verkoper van het eerste uur. Amazon probeerde Etsy-verkopers vervolgens te verleiden over te stappen naar zijn nieuwe marktplaats voor handgemaakte producten.