Twinkle | Digital Commerce

Betalen met iDeal nu ook in app ABN Amro

2017-10-05
181101
  • 1:08

Na de Rabobank en ING kunnen nu ook klanten van ABN Amro hun iDeal-betalingen in de bankieren app van de bank doen. De optie is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. ING maakt iDeal-betalingen met de vingerafdruk mogelijk.

‘Wanneer de iDeal-betaling vanaf een smartphone of tablet wordt opgestart, krijgt de klant de keuze in beeld om via de app te betalen. Afhankelijk van de begunstigde en het daglimiet kan deze betaling met de 5-cijferige code of e.dentifier ondertekend worden’, meldt ABN Amro vandaag in een nieuwsbericht.

ING en Touch ID
De optie van ABN Amro heeft lang op zich laten wachten. De Rabobank introduceerde mobiel iDeal al in september 2013, ING volgde een maand later. Laatstgenoemde heeft vorige week ook betalen met de vingerafdruk voor mobiel iDeal mogelijk gemaakt. Dit kan met de Touch ID op nieuwere iPhones en iPads.

Collectieve ontwikkeling
Beheerder Currence stond aanvankelijk een collectieve ontwikkeling van mobiel iDeal voor, maar daarvan kwam het niet. Het bleef, tot ergernis van onder andere Thuiswinkel.org, wachten op initiatieven van individuele banken. Met de update van ABN Amro hebben alle grote Nederlandse banken nu mobiel betalen met iDeal geïntroduceerd.
 
Lees ook:
- ING pioniert met digitale incassomachtiging voor weborders (29-5-2015)