Twinkle | Digital Commerce

Amazon Seller App nu ook voor verkopers in Europa

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Amazon heeft een update van zijn mobiele app voor third party sellers uitgebracht. Die is daarmee ook beschikbaar gekomen voor verkooppartners op Amazon’s marketplaces in Europa en Azië.


De vorig voorjaar geïntroduceerde Seller App helpt externe verkopers hun handel op Amazon te runnen. De mobiele applicatie biedt mogelijkheden om on the go fulfilmentprocessen aan te sturen, klantvragen te beantwoorden of nieuwe verkoopmogelijkheden te verkennen.

Europese en Aziatische marktplaatsen
De app (iOS, Android) is voortaan ook beschikbaar voor Amazon’s externe verkooppartners buiten de VS, die producten slijten via de marketplaces in Duitsland, Groot-Brittannie, Frankrijk, Italië, Spanje, India of Japan.

Producten van externe verkopers, waaronder ook Nederlandse, worden verzonden vanuit de magazijnen van de betrokken derde partijen óf vanuit die van Amazon (Fulfillment by Amazon).

Prime zonder FBA
Amazon zou meer van zijn externe verkooppartners willen aansluiten op Prime. Nu nog kunnen third party sellers alleen meeliften op het loyaliteitsprogramma als ze hun fulfilment aan het bedrijf overlaten. Die restrictie wordt voor bepaalde partijen geschrapt, aldus ingewijden een paar weken geleden. Inmiddels zijn de eerste retailers zonder FBA uitgenodigd om toe te treden tot Prime, wist de Amerikaanse vaktitel Internet Retailer gisteren te melden.

Lees ook: