Twinkle | Digital Commerce

ING pioniert met digitale incassomachtiging voor weborders

2017-05-27
180101
  • 0:59

Webwinkeliers die bij ING zijn aangesloten kunnen vanaf maandag hun klanten eenvoudig via digitale incassomachtiging online laten betalen. Later zullen ook andere banken dit aanbieden, is de verwachting.

‘Met Incassomachtigen kunnen bedrijven en instellingen die bij ING bankieren deze nieuwe, betrouwbare digitale machtigingsmethode aanbieden op hun webpagina voor zowel doorlopende als eenmalige incasso´s. Daarbij vindt de machtiging en verificatie via de bank online plaats, zodat er geen papieren machtiging meer nodig is’, omschrijft ING zijn nieuwe dienst in een persbericht.

Terugboeken
Consumenten komen na de keuze voor een incassomachtiging, net als bij iDeal, in de internetbankierenomgeving van ING. Hier kunnen zij hun gegevens invoeren en de betaling doen. Een groot verschil met iDeal is dat de klant de betaling kan terugboeken als de bestelde producten niet geleverd zijn.

ING legt de nieuwe betaalmogelijkheid uit in een video:

De standaard
ING is de eerste die digitale incassomachtiging mogelijk maakt. Volgens de bank zullen meerdere banken waarschijnlijk volgen, omdat het product is gebaseerd op een interbancaire standaard van Betaalvereniging Nederland.