Twinkle | Digital Commerce

Amazon maakt same day delivery gratis voor Prime-leden

2017-11-11
180101
  • 1:32

Amazon zet een grote stap in de verbetering van zijn bezorgpropositie. Prime-leden kunnen voortaan zonder meerkosten gebruik maken van same day delivery in vijfhonderd Amerikaanse plaatsen. ‘Skip the trip to the store.’

Amerikaanse webshoppers betalen 99 dollar voor Amazon Prime, waarmee ze een jaar lang onbeperkt aanspraak kunnen maken op free two-day shipping en een aantal andere voordelen genieten, waaronder ongelimiteerde toegang tot digitale video’s, muziek, boeken en foto-opslag.

Tot voor kort betaalden Prime-leden 5,99 dollar als ze geen twee dagen op levering konden wachten en een order dezelfde dag nog in huis wilden hebben. Amazon brengt dat bedrag nu niet meer in rekening; het bezorgt orders van voor het middaguur kosteloos voor negen uur ’s avonds bij Prime-abonnees in 14 regio's (ca. vijfhonderd plaatsen), ook in het weekend:

Er geldt een besteldrempel van 35 dollar voor de snelle service, waarvoor meer dan een miljoen verschillende producten in aanmerking komen. Dat aantal zal groeien, aldus Prime-chef Greg Greeley tegen GeekWire.

Amazon Prime Now
Een kleiner assortiment van daily essentials kan al gratis worden bezorgd op de dag van bestelling, via Amazon Prime Now. Die koeriersdienst op basis van een mobiele app werd afgelopen december gelanceerd op Manhattan en vervolgens uitgebreid naar andere dichtbevolkte gebieden in de VS. De service is exclusief voor Prime-leden. Bezorging binnen twee uur is gratis, voor levering binnen een uur brengt Amazon 7,99 dollar in rekening.  

Verswaren en maaltijdbestelingen
Onlangs voegde Amazon verswaren en maaltijdbestellingen toe aan Prime Now op Manhattan. Abonnees kunnen die voortaan binnen een uur in huis hebben. Opvallend: Amazon haalt de producten op bij andere partijen, om ze vervolgens te bezorgen. Dat deed het niet eerder.

Lees ook: