Twinkle | Digital Commerce

Zazzy biedt b2b-tool voor verkoop 3D-geprinte producten

2017-05-27
180101
  • 1:06

Zazzy.co geeft ondernemers de mogelijkheid om gemakkelijk 3D-geprinte sieraden en objecten te verkopen in de eigen webshop. Het vandaag geopende platform verzorgt de ontwerpsoftware, print de artikelen en verzendt ze naar de koper.

Via Zazzy.co’s b2b e-commerce tool kunnen verkopers in een aantal stappen hun 3D-kettingen, -armbanden, -ringen en -beeldjes ontwerpen. Na het ontwerp te hebben gemaakt krijgt de ondernemer direct te zien hoeveel het product oplevert bij de verkoop van een geselecteerd aantal items. De platformkosten en produceerkosten worden links inzichtelijk gemaakt:

Koppeling
Verkopers moeten de bestellingen van 3D-producten in de eigen webshop nu nog doorplaatsen op Zazzy.co. ‘We zijn bezig met connectors met bijvoorbeeld Etsy & Shopify, waardoor dat niet meer nodig is’, vertelt Gert Jan Spriensma, ceo van Zazzy, aan Twinkle. ‘Daarnaast zijn we bezig om een gedeelte van de ontwerpen ook beschikbaar te maken op bijvoorbeeld Bol.com & Amazon.’

Zazzy & Hema
Zazzy werkt sinds 2013 samen met een aantal bekende Nederlandse retailers. Eén daarvan is de Hema, waarmee het precies een jaar geleden een 3D printing service startte. Bezoekers van Hema.nl kunnen armbanden en kettingen kiezen in een aantal types en kleuren en die vervolgens personaliseren. Ook verkoopt Hema nu 3D geprinte telefooncases.